مالزی نیرومند و یک‌پارچه

یکی از زیباترین کشورهای ساحلی دنیا...


شعار ملی: نیرومندی در یک‌پارچگی است.

مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا و پایتخت آن کوالا لامپور است.

سازمان‌های دولتی و وزارت‌خانه‌های این کشور در پایتخت اداری شهر جدید پوتراجایا این کشور قرارگرفته است.

مالزی عضو سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهای مشترک المنافع است.

این اتحادیه شامل سیزده ایالت در جنوب شرقی آسیا است. در سال ۱۹۶۵ سنگاپور از مالزی جدا شد و به کشوری مستقل تبدیل گردید...


تقسیمات کشوری

مالزی دارای ۱۳ استان است و استاندار آن را اصطلاحاً «شاه» می‌نامند.


جغرافیا

کشور مالزی در جنوب شرقی آسیا قرار گرفته و از لحاظ جغرافیائی از دو قسمت کاملاً جدا برپاسازی شده.

دو قسمت متمایز مالزی از طریق دریای چین جنوبی از یکدیگر مجزا هستند، که هردو بخش غربی شبه جزیره مالزی و شرق مالزی ، دارای منظره بسیار مشابهی از دشتهای مرتفع ساحلی هستند که اغلب از تپه‌ها و کوهستانهای جنگلی انبوه پوشیده شده

. آب و هوای محلی، استوایی بوده

شهرهای اصلی آن عبارتند از کوآلالامپور.پنانگ جرج تاون، ایپوه، جوهور باهرو، کوچینگ، کوتاکینابالو، آلوراستار، کوتاباهارو و شهر مالاکا.

تقریباً ٪۵۹ مالزی از جنگل پوشیده شده‌است. درختان، کاکائو، فلفل ،سیاه فلفل، آناناس و تنباکو (توتون) خرمای روغنی، نیز یک جنس عمده صادراتی خارجی است.


دین

مالزی یک جامعه که دارای چند دین است، و اسلام دین رسمی مالزی است و از تعداد ۳۰ میلیون جمعیت این کشور بر اساس امار سال ۲۰۱۰ حدود ۶۱ درصد از مردم دارای دین اسلام بوده‌اند. مذهب مسلمانان مالزی اغلب شافعی است و البته از برخی فرقه‌های دیگر مثل صوفیه و اسماعیلیه نیز در این کشورهستند. چنان‌که حدود دو درصد از جمعیت مسلمانان این کشور را نیز شیعیان تشکیل می‌دهد که عمدتاً ایرانی بوده و جمعیتی بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر را شامل می‌شود.

مردم مالزی شخصاً به اعتقادات مذهبی یکدیگر احترام می‌گذارند، و عمدتاً مشکلات مذهبی داخلی از جهت سیاسی به وجود می‌آید.

اسلام در مالزی

بودائیسم در مالزی

مسیحیت در مالزی

هندوئیسم در مالزی

وضعیت آزادی مذهبی در مالزی


فرهنگ

مردم مالزی افرادی بسیار خونگرم و میهمان نواز هستند. مسلمانها دارای رستورانها و فروشگاه‌هایی هستند که با آرم حلال مشخص می‌شوند. هندوها به برهما و چینی‌ها به بودا معتقد هستند.

با نگرش به طبیعت رحمتگر این سرزمین بومی‌ها که بیشتر مسلمانند دارای اخلاقی خوش و دست و دل باز هستند. دارای آراستگی در کارها به شکل کامل اروپایی می‌باشند.

مالزی تنها کشوری است که در سال ۲۰۰۶ برابر با ۲۲ میلیون نفر توریست به شکل بسیار زیبا و پر تفریح را پذیرا بوده‌است.

مالزی یک جامعه چند نژادی، چند فرهنگی و چند زبانی است که شامل ٪۶۵مالایایی (مسلمان )و دیگر قبایل بومی، ٪۲۵ چینی، و ٪۷ هندی می‌باشد.


تعطیلات

مشهورترین روز تعطیل در مالزی ( روز استقلالNational Day) در ۳۱ اوت به یادبود استقلال فدراسیون مالزی در سال ۱۹۵۷ می‌باشد. هاری مرداکا، و نیز روز کارگر (۱می)، روز تولد شاه (اولین شنبه ماه ژوئن) و برخی اعیاد دیگر به عنوان تعطیلات عمومی و رسمی و فدرال در این کشور محسوب می‌شوند.

مسلمانان در مالزی (ازجمله تمام مالایایی‌ها و دیگر مسلمانان غیر مالایایی) در تعطیلات مسلمین جشن می‌گیرند. معروفترین عید، عید فطر که این عید از سوی مسلمانان سراسر جهان در پایان ماه رمضان، ماه روزه داری، برگزار می‌شود.

علاوه بر آنها عید قربان و (سال جدید اسلامی)، و مولد الرسول (روز تولد پیامبر ص) را نیز جشن می‌گیرند.

-فرهنگ چینی در مالزی به عنوان نمونه جشنهایی برگزار می‌شود که از سوی تمام چینی‌های سراسر جهان انجام می‌گیرد. سال جدید چینی معروفترین این جشنها است که ۱۵ روز طول می‌کشد و با " جشن فانوس به پایان می‌رسد. دیگر جشنهای برگزار شده از سوی چینی‌ها عبارتند از جشن کینگمینگ، جشن قایق اژدها و جشن میانه پاییز. علاوه بر جشنهای سنتی چینی، بودائی‌های چینی نیز جشن روز وساک را برگزار می‌نمایند.


جاذبه‌های گردشگری

شبه جزیره مالزی به سبب داشتن سواحل بی نهایت و گوناگون در قسمت ‌های مختلفش، یکی از بزرگترین و مهمترین مکانهای غواصی در دنیا شمرده می‌شود. محدوده ساراواک به سبب داشتن آبهای شفاف و گوناگونی ماهی‌ها از زیباترین جاذبه‌های مالزی به شمار می‌رود.

-طبیعت زیبا و استوایی مالزی مکانهای متعددی را برای گردشگران علاقه‌مند به طبیعت ارائه می‌کند. تامان نگارا یا جنگل ملی مالزی از قدیمی‌ترین جنگلهای جهان به شمار می‌رود.

-جزایر بسیار دیدنی و بکر مالزی عبارتند از : جزیره پرهنتیان, جزیره ردانگ, جزیره تیومان.

-جزیرهٔ لنکاوی در شمال غربی مالزی واقع شده‌است و در زبان مالایی به معنی جزیرهٔ عقاب سرخ قهوه‌ای است.جزیرهٔ لنکاوی با جزیره کیش در خلیج پارس خواهر خوانده هستند.

-برج‌های دوقلوی پتروناس که متعلق به شرکت نفتی پتروناس مالزی می‌باشند در حال حاضر بلندترین برجهای دوقلوی جهان می‌باشند که یکی از مکانهای توریستی شهر کوالالامپور را بوجود آورده‌اند.

-مجسمهٔ ایستادهٔ بودا در باتو کیو کوالالامپور بلندترین مجسمهٔ ایستاده دنیاست که همه روزه جمعیت کثیری از توریست‌ها از آن دیدن می‌کنند.

-پارک پرنده‌ها واقع در شهر کوالالامپور که با عظمت ترین باغ پرنده‌های روباز در دنیاست.



مقالات مرتبط
گردشگری های مالزی

گردشگری های مالزی

مشاهده

گردشگری های مالزی

مالزی در جنوب شرقی آسیا قرار دارد و پایتخت آن کوالا لامپور است.