باغ ارم شیراز

در این قسمت باغ ارم شیراز (Eram Garden Shiraz) برای علاقه مندان معرفی می گردد برای آشنایی بیشتر با این باغ ایرانی و تاریخی با ما همراه باشید .


درباره باغ ارم در شیراز

باغ ارم شیراز در گذشته در خارج شهر و در قسمت شمال غربی آن واقع شده بود که روز به روز با گسترش بافت شهری در این قسمت به داخل شهر کشیده شد . باغ ارم با وسعتی بیش از 110 هزار متر مربع دارای فضایی زیبا همراه با چند بنای تاریخی است که هر کدام با ویژگی های فوق العاده می توانند چشم هر بیننده ای را خیره سازند . باغ ارم که از معروف ترین جاذبه های گردشگری شیراز می باشد در انتهای بلوار ارم واقع شده و کلکسیونی از انواع درختان و گل های زیبا می باشد که در میان کشورهای همسایه و حتی آسیا کمتر مشابه آن دیده شده است در واقع باغ ایرانی ارم یک باغ گیاه شناسی است که گردشگران تور شیراز با مراجعه به آن می توانند از انواع گونه های گیاهی دیدن کنند . این باغ تاریخی در آبان سال 53 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و وجود زیبائی ها و جذابیت های فراوان در این باغ یونسکو را وادار نمود تا در سال 2011 این باغ به همراه 8 باغ دیگر ایرانی را در فهرست میراث جهانی خود به ثبت رساند . در حال حاضر این باغ در اختیار دانشگاه شیراز است باغ گیاه شناسی آن در اختیار دانشکده کشاورزی و ساختمان باغ در اختیار دانشکده حقوق قرار دارد .



همانگونه که بیان شد در این باغ گونه های مختلفی ار درختان کاشته شده اند که می توان آن ها را به دو دسته درختان غیر مثمر و درختان مثمر که در زیر اشاره شده است تقسیم بندی نمود :

درختان غیر مثمر : سرو ناز ، کاج ، افرا ، ارغوان ، بید مجنون ، سیاه بید ، زبان گنجشک ، بید مشک ، سپیدار و اکالیپتوس .

درختان مثمر : انار ، ازگیل ، نارنج ، خرمالو ، گردو ، زردآلو ، بادام ، سیب ، به و گلابی . محصول اصلی درختان مثمر باغ در درجه اول انار است و در درجه دوم می توان مرکبات را به حساب آورد .


تاریخچه باغ ایرانی ارم در شیراز

تاریخ دقیقی از طراحی و ایجاد باغ تاریخی ارم در دست نیست اما با توجه به اینکه نامی از این باغ در سفرنامه های قرن 10 و 11 میلادی آمده می توان گفت در آن زمان این باغ وجود داشت است . باغ ارم که از دیدنی های شیراز است در روزگار سلجوقیان و آل اینجو پابرجا بوده و همانند دیگر اماکن دیدنی شیراز در زمان کریم خان زند به اوج شکوفایی خود رسید . در زمان قاجاریه این باغ به مدت 75 سال به دست سران ایل قشقایی افتاد که در این زمان عمارتی در این باغ ساخته شد اما در زمان سلطنت ناصر الدین شاه قاجار عمارتی دیگر توسط حسین علی خان نصیر الملک پی ریزی شد که با مرگ وی خواهر زاده او ابولقاسم خان نصیر الملک امور باغ ارم را به دست گرفت و عمارت نیمه کاره را تکمیل کرد . در واقع این باغ از املاک خاندان قوامی شیراز بود .


عمارت اصلی باغ ارم

جالب ترین قسمت باغ ارم عمارت اصلی آن است که هسته مرکزی باغ نیز محسوب می گردد . این عمارت در سه طبقه ساخته شده که برای جذابیت آن از تزئینات مختلف چون نقاشی ، گچ بری و کاشی کاری استفاده شده است شیوه معماری عمارت این باغ به سبک زمان قاجاریه و به تقلید از سبک معماری زندیه است و از شاهکارهای معماری آن زمان می باشد . در طبقه ی دوم بنا ایوانی بزرگ با دو ستون بلند و در دو طرف این ایوان دو ایوان کوچکتر دیده می شود . تابلویی از تصاویر شاهنامه فردوسی و نبرد شاهان قاجار در پیشانی بنا نقش شده و جلوه ای جالب و تماشایی به عمارت بخشیده است . در جلوی عمارت اصلی که مشرف بر باغ است ، استخر بزرگی با مساحت 335 متر مربع وجود دارد که تصویر عمارت در آن نمایان می شود .



مقالات مرتبط
غذاهای سنتی شیرازی

غذاهای سنتی شیرازی

مشاهده

غذاهای سنتی شیرازی

استان فارس را تمدنی ناب و آثار باستانی خارق‌العاده و بی‌نظیرش معرفی میکند. تخت‌جمشید، نقش رستم، نقش رجب و ... عماراتی خاسته از دل تاریخ که با مجموعه‌ای از وقایع تلخ و شیرین گذشتگان، موهبتی تحسین‌برانگیز برای بازماندگان به شمار می‌آیند. این استان زیبای کشور با بهره‌مندی از پوشش جنگلی و گیاهان دارویی، آب و هوایی مناسب برای رشد گونه‌های مختلفی از میوه و سبزیجات بومی، از رژیم غذایی سالم و مغذی برخوردار است. انواع غذاهای بومی و سنتی توسط بانوان و آشپزان این خطه از کشور تهیه و طبخ می‌شود که در نوع خود منحصربه‌فرد و جالب خواهد بود.

صنایع دستی شیراز

صنایع دستی شیراز

مشاهده

صنایع دستی شیراز

صنایع دستی نوعی کار است که در آن لوازم تزئینی و کاربردی تنها با استفاده از دست یا ابزار ساده ساخته می‌شود. معمولاً این کلمه به روشهای سنتی ساختن کالاها اطلاق می‌گردد. استادکاری مخصوص هر یک از این موارد مهم‌ترین ملاک است. چنین چیزهایی اغلب از لحاظ فرهنگی و یا مذهبی فوق العاده هستند. لوازمی که بصورت تولید انبوه و یا با ماشین آلات مختلف ساخته می‌شوند جزء صنایع دستی نیستند. سالانه 10 ژوئن و یا 20 خرداد را روز جهانی صنایع دستی میدانند.